Avsnitt 19 – Göran Adamson

Sociologen Göran Adamson gör med sin bok, ”Svensk mångfaldspolitik : en kritik från vänster”, rent hus med mångfaldsentouraget inom den akademiska världen. Adamson som på oklara grunder fick lämna Malmö högskola åskådliggör med intellektuell skärpa och humor hur det svenska samhället fick en trojansk häst över tröskeln.

2 reaktioner på ”Avsnitt 19 – Göran Adamson

  1. Mycket intressant. Random personer kan alltså närma sig socialismen och samtidigt få ha kvar sina ”små” dubier kring multikulturalism, mångfald och diverse självförhärligande identitetspolitik? Finns där några sammanslutningar för likasinnat, s k vänsterfolk – som kanske t o m tillhandahåller visst utrymme och takhöjd för riktad religion och diverse ism-kritik?

  2. Jag tror inte en uppgradering av en positiv nationalism verkligen är boten heller. Adamssons kritik behöver ju inte omedelbart betyda det men det är oroande hur högern pratar om svensk kultur. Ta bara det svenska naturälskandet är ett ganska nytt fenomen som hänger ihop med nationalstatsidéen och alltså är ett politiskt projekt. Att snarare försöka genomföra upplysningsidealen om förnuft och rationalitet och inte byta ett halvt konstruerat sentimentalt paradigm mot ett annat tror jag på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *